Mitä kaikkea tietokoneella voi tehdä?

Ehkä paremminkin nykyään voisi kysyä, että mitä tietokoneella ei voi tehdä? Kun unohdetaan itsestäänselvyydet, kuten sähköpostit, chatit ja internetin käyttäminen, niin jäljelle jää vielä varsin pitkä lista asioista, joita voi aivan hyvin tehdä myös tietokoneella.

Viihdettä joka tuutista

Tietokoneesta on tullut käytännössä kodin uusi viihdekeskus. Oli kyseessä sitten musiikin kuuntelu esim. Spotify-palvelusta, tai elokuvien katselu Netflixistä, on tietokoneesta tullut yhä tärkeämpi osa vapaa-aikaa. Myös pelaaminen on jo pitkään ollut yksi merkittävimpiä syitä, minkä vuoksi PC hankitaan kotiin. Tietokone ja internetin elokuvapalvelut ovat saaneet aikaiseksi tilanteen, jossa perinteistä TV-vastaanotinta ei enää tarvita välttämättä ollenkaan. Kun koneeseen nimittäin kytkee riittävän suuren näytön, ja laittaa käyntiin jonkin ohjelman vaikkapa YLE Areenasta tai MTV3 Katsomosta, voi melkein unohtaa, että ohjelmat tulevatkin internetistä eivätkä TV-vastaanottimesta.

Modernin maailman työkalu #1

Suomalaiset ovat jo pitkään olleet ahkeria nettipankkipalvelujen käyttäjiä, ja tämä on edelleen yksi suosituimpia käyttötapoja. Myös muu sähköinen asiointi on pikkuhiljaa siirtynyt internetiin, ja esimerkiksi Kela, Verotoimisto ja TE-toimisto avoimesti rohkaisevat asiakkaitaan hoitamaan asiansa netin kautta. Ja luonnollisesti ostoksia on jo pitkään tehty netin verkkokaupoista.Nykyään tietokone on myös tärkeä työ- ja suunnitteluväline. Jo aikaisemmin sitä käyttivät työkseen tekstinkäsittelijät ja kirjanpitäjät, mutta nykyään se on usein tärkein työkalu myös insinööreille ja suunnittelijoille, arkkitehdeille ja muotoilijoille sekä graafikoille ja taiteilijoille. Ja kun kuuntelet nykypäivän radioasemien musiikkia, niin hyvin todennäköisesti kaikki uudempi musiikki on tehty tietokoneella. Aivan sama pätee videoihin ja elokuviin, joiden tuotannossa tietokoneilla on merkittävä osuus.